Over mij

Volleybal: één verbetering tegelijk

Vanaf mijn zevende tot m’n vijfendertigste was ik een volleyballer. Ik ben lang en had het voordeel dat ik linkshandig was, maar vooral was ik goed in het spelletje. Een deel aanleg, een deel training: in kleine stapjes kwam ik steeds verder tot ik op mijn top in de hoogste klasse speelde.

Hoe leuk ik volleyballen ook vond, dit niveau haalde ik niet vanzelf. Drie keer in de week stond ik op het veld om te trainen, naast alle wedstrijduren die ik maakte. De aspecten van het spel waar ik minder goed in was, verbeterde ik door juist daarop veel te oefenen en te trainen. Niet op elk aspect tegelijk, maar steeds één ding intensief verbeteren. Zo kwam ik steeds een stapje verder. En met elke verbetering in mijn spel, werd ook mijn team een stukje beter. Juist door de motivatie en teamspirit zette ik door en bereikte ik met mijn team steeds nieuwe doelen. Mijn motto is sindsdien: alleen kom je ver, maar samen kan je de wereld aan.

evb-20190415-2734

"Alles wat aandacht krijgt, groeit!"

- Aristoteles -

Next level voor teams

Mijn loopbaan draait om dat motto: teams helpen om elk individu én het team zo te laten groeien dat ze samen de wereld aan kunnen.

Als opleidingsadviseur hielp ik managers om hun teams naar een next level te tillen in samenwerken en communicatie. Daarin werkte ik zowel met de manager als met de medewerkers. In gesprekken krijg ik altijd veel informatie boven tafel. Op basis daarvan geef ik kernachtig weer waar de problemen liggen, maar ook waar het goed gaat. En vooral: wat de beste next step is naar betere samenwerking en communicatie. Met een kernachtig plan van aanpak begeleidde ik manager én team naar betere samenwerking en communicatie en dus naar een volgend niveau in hun resultaten.

Next level voor ondernemers

Ik kom uit een ondernemersgezin. Als kind ging ik al mee als mijn vader bedrijven bezocht. Dan mocht ik een kijkje nemen bij wat medewerkers aan het doen waren. Ik keek vaak mijn ogen uit!
Van mijn vader kreeg ik ook de no nonsens mentaliteit mee: afspraken kom je na. Je doet wat je belooft (en dat verwacht je ook van de ander).

Inmiddels combineer ik mijn ervaring in het bedrijfsleven met mijn ondernemersroots. Ik voel mij prettig in de wereld van ondernemers. Niet te veel toeters en bellen, nuchter, maar trots op hun product én de mensen die voor hen werken. Dat zijn fijne mensen om te helpen groeien naar een next level met hun onderneming. Ik vind het belangrijk dat medewerkers meegroeien, zodat iedereen het beste uit die bedrijfsgroei kan halen.

"Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again, Fail better."

- Samuel Beckett -

Handen vrij om te ondernemen

Ondernemers worden vaak bedolven onder alle dagelijkse zaken. Ze komen niet toe aan wat ze eigenlijk willen doen: ondernemen! Nieuwe stappen zetten, plannen ontwikkelen en uitvoeren. Daardoor kan hun team medewerkers ook die volgende stap niet maken.
Daarom help ik nu ondernemers om hun handen weer vrij te maken. Zodat zij, én hun team, klaar zijn voor het volgende level.

De afgelopen jaren heb ik ondernemers en medewerkers, zowel individueel als in teamverband, op nieuwe manieren naar een volgende stap geholpen. Ik ontwikkelde opleidings- en samenwerkingsvormen die mensen op andere manieren laten samenwerken. Dat levert voor alle betrokkenen resultaat op. De ondernemer krijgt weer ruimte om te ondernemen, medewerkers hebben meer plezier en voldoening in hun werk.

Het maakt mij blij als mensen werken omdat ze er energie van krijgen, als ze kansen en mogelijkheden benutten die van nature in hen zelf zitten én als iedereen die verbonden is binnen een bedrijf een belangrijke bijdrage kan leveren.
Daarom doe ik wat ik nu doe: ondernemers daarbij helpen. Daar krijg ík energie van.

"If you cannot do great things, do small things in a great way."

- Napoleon Hill -