[av_image src=’https://nathalieleenen.nl/wp-content/uploads/2017/06/slootje-springen.jpg’ attachment=’969′ attachment_size=’full’ align=’center’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’][/av_image]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Dat was lachen, toen ik vorige week met een aantal vrienden slootje sprong. We maakten een fietstocht en besloten onderweg op een boerderij met theetuin een hapje te eten. Kinderen holden over het erf en maakten dankbaar gebruik van een trampoline. Hoe hoger hoe beter. De boer daagde ons uit. Durfden wij met een heuse polsstok over een brede sloot te springen? Ook hier gold: hoe hoger hoe beter, want je komt des te verder. We namen de uitdaging aan en je raadt het al: vlak voor de oever voelden we nattigheid. Maar de pret was er niet minder om.

Hoe hoger hoe beter! Dat zeggen we vaak als we positieve resultaten willen zien. Hoe hoger de omzet of de winst, hoe beter. Hoe hoger de inzet van ons en onze werknemers, hoe beter voor het bedrijf. Die inzet vragen we ook als we veranderingen doorvoeren. Of als er lastige bedrijfsprocessen zijn. Maar hoe krijg je nu alle medewerkers zover dat iedereen zijn bijdrage levert? Dat iedereen die sprong maakt naar het gewenste resultaat?

Het is nogal duur, ingewikkeld en tijd-intensief om iedereen te trainen. Daarom zet ik de gesprekstechniek Jump in. Dat geeft mensen het inzicht om zelfstandig doelen aan te pakken. Na een eenvoudig gesprek zetten ze zelf de stappen. De methode kost een fractie van wat andere methodes kosten. Iedereen denkt na en komt in beweging voor het gezamenlijke doel of thema.

Iedereen kan vanuit zijn functie een oplossing aandragen voor het probleem. De verbeteringen die medewerkers zelf aanbrengen, leiden tot meer betrokkenheid én betere resultaten van bedrijfsprocessen. Hoe hoger, hoe verder, hoe beter: hoe hoger we inzetten op onze gezamenlijke betrokkenheid, des te verder we komen, des te beter dit is voor het bedrijf.

Nieuwsgierig naar deze methode? Neem dan vrijblijvend contact met me op of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

Bij het slootje springen hield ik er een nat pak aan over. Daar hoeven je medewerkers niet bang voor te zijn. Doordat iedereen in beweging komt en zijn bijdrage levert, bereikt ook iedereen veilig de overkant. Dát is pas springen!
[/av_textblock]

Laat een reactie achter